filteri close
Objavljeno: 27.07.2021. Image source: Twitter/Sinkovicbros
300x600

Svi su se pitali kako će se hraniti tokom Igara, odgovor je stigao

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, ali u svetu nije poznat samo kao vrhunski sportista.

Nole je poznat kao veliki zagovornik zdravog života i zdrave ishrane i holističkog pristupa medicini i životu. Takav pristup znači da se mora voditi računa o svemu i svakom aspektu zdravlja, a ne samo o jednom.

Kako zaustaviti prejedanje vikendom?

U to spada ishrana. Đoković ima glutensku intoleranciju i on je jedan od onih zbog kojih je ishrana bez glutena postala popularna, iako ne znači ništa za ljude koji nemaju intoleranciju. Nole je lak objavio knjigu o ishrani "Serviraj za pobedu" 2013.

Tema Đokovićeve ishrane dugo već intrigira ne samo ljubitelje tenisa i sporta, već i pobornike zdravog života.

Šta jedu Novak i ostali Olimpijci? Više od 700 jela i 48.000 obroka dnevno!

Svi su se tako pitali šta će Novak jesti na Olimpijskim igrama i kako će se prilagoditi na ishranu u olimpijskom selu.

Očigledno neće morati, pošto vrhunski sportisti u Tokiju imaju sve što im je potrebno.

To su nehotice otkrili i hrvatska braća Sinković, Martin i Valent, olimpijski šampioni u veslanju. Oni su sreli Noleta u kantini i tamo se fotografisali sa njim, pa tu sliku objavili na društvene mreže.

Svi su odmah pogledali u Novakov tanjir. Testenine, brokoli, šargaree, špargle... Uglavnom povrće i testenina. 

Đoković je govorio ranije da jede namirnice biljnog porekla, ali da ne želi da se određuje kao "vegan", niti "vegetarijanac".

"Ne jedem ni mlečne proizvode i rafinisani šećer, što je možda još važnije od glutena. Mislim da mi je to pomoglo da budem ne samo bolji teniser, već me je učinilo zdravijim, pomoglo mi je da se kao sportista brže oporavljam. Jedem namirnice biljnog porekla. Mislim da je to jedan od razloga zašto se tako brzo oporavljam. Nemam alergije koje sam nekada imao i dopada mi se. Ne volim etikete, da budem iskren. Jedem namirnice biljnog porekla, već nekoliko godina. Ali, zbog toga što mnogi pogrešno interpretiraju i zloupotrebljavaju te etikete, ne volim da koristim tu reč - vegan", objasnio je Đoković pre neku godinu.