filteri close
Objavljeno: 17.07.2023. Image source: Foto: Pixabay/kropekk_pl
300x600

Ovakav način odmrzavanja hrane nije ni dobar, a niti efikasan. 

Površina hrane će se rastopiti mnogo pre unutrašnjosti, pa će na površini doći do brzog razvoja neopželjnih bakterija.

Brži i sigurniji način odmrzavanje je stavljanje zamrznute hrane u nepropusnu kesicu i stavljanje kesicu u hladnu vodu, koju na svakih 30 minuta treba zameniti svežom i hladnijom vodom. I tako sve dok se željena hrana ne odmrzne.

Svrha hladne vode je da onemogući neravnomerno površinsko otapanje, kao što je slučaj na sobnoj temperaturi.

Ako vam se žuri, najlakše i podjednako dobro je hranu iz zamrzivača izvaditi dan ranije i staviti je u frižider da se polako odmrzava.

Većinu smrznute hrane je moguće kuvati odmah po vađenju iz zamrzivača, ali imajte na umu da će onda kuvanje trajate bar dvostruku duže. 

5 namirnica koje su bolje zamrznute