Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Oprez:Izbegavajte odmrzavanje hrane na sobnoj temperaturi, evo i zašto
Ovakav način odmrzavanja hrane nije ni dobar, a niti efikasan.
Površina hrane će se rastopiti mnogo pre unutrašnjosti, pa će na površini doći do brzog razvoja neopželjnih bakterija.
Brži i sigurniji način odmrzavanje je stavljanje zamrznute hrane u nepropusnu kesicu i stavljanje kesicu u hladnu vodu, koju na svakih 30 minuta treba zameniti svežom i hladnijom vodom. I tako sve dok se željena hrana ne odmrzne.
Svrha hladne vode je da onemogući neravnomerno površinsko otapanje, kao što je slučaj na sobnoj temperaturi.
Ako vam se žuri, najlakše i podjednako dobro je hranu iz zamrzivača izvaditi dan ranije i staviti je u frižider da se polako odmrzava.
Većinu smrznute hrane je moguće kuvati odmah po vađenju iz zamrzivača, ali imajte na umu da će onda kuvanje trajate bar dvostruku duže.