Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Voće i povrće koje bi obavezno trebalo da uvrstite u svoj jelovnik tokom jeseni
Tokom jeseni, opada nam imunitet (virusi, promene temperature, stres zbog novih obaveza, manje sunca)... Zato je potrebno da "bustujemo" imunitet zdravim namirnicama.
Nije samo dekoracija, bogata vitaminima i zdrava. Možete je jesti pečenu iz rerne, u piti, napraviti potaž ili rižoto.
2. Dunja
Prelepo miriše, preukusna i bogata vitaminima. Napravite džem ili kompot, a može i jedna rakija dnevno.
3. Kelj
Povrće koje uglavnom svi mrzimo, ali je mnogo zdravo. Skuvajte ga sa celerom, šargarepom i mesom i uživajte u ukusnom obroku.
4. Nar
Poznato je koliko je zdrav, bogat vitaminima - A, C, i jak antioksidans. Možete ga jesti svež, u soku, salati, sa jogurtom ili...
Miris jeseni: Jednostavan recept za potaž od bundeve
5. Kruške i jabuke
Kraljice voća-sveže, u soku, kompotu, džemu, kolačima. Niskokalorične su, pa se ne opterećujte količinom.
Pun vitamina, nekada je bio bezukusan. U modernoj kuhinji je postao jedno od glavnih priloga, propržen na maslinovom ulju.
7. Beli luk
Ubija viruse, dodajte ga u sva jela
8. Grožđe
Nije samo za vino. Uživajte u njegovom ukusu-jedite ga sveže.
Apsolutno najveći izvor gvožđa za organizam. Možete je jesti barenu ili ukiseljenu kao zimnicu.
Nije samo zbog mode, rukola je popularna i zbog svoje nutritivne vrednosti. Uživajte u salati ili je dodajte na picu.
Zdrav i ukusan. Stavite ga u rernu i posolite i ručak je spreman.