filteri close
Objavljeno: 21.05.2020. Image source: foto: Pixabay/Fanette
300x600

Neka zdravstvena stanja i osetljivost na hranu mogu izazvati vrtoglavicu nakon obroka.

Mnogi ljudi osećaju vrtoglavicu pre obroka. Niska glukoza u krvi može da učini da se čovek oseća neispavano ili iscrpljeno, posebno ako je prošlo dosta vremena od njihovog poslednjeg obroka. Vrtoglavica nakon jela je ređa, ali se može javiti.

Lekari ponekad vrtoglavicu nakon jela nazivaju postprandijalnom vrtoglavicom.

Postoji nekoliko tehnika koje ljudi mogu koristiti da se ublaži ovaj simptom.

Evo 5 faktora koji mogu uzrokovati vrtoglavicu nakon jela i kako da ih sprečimo:

1. Nizak šećer u krvi

Šećer u krvi obično raste nakon obroka. Rast šećera u krvi nakon jela je razlog zašto se ljudi koji osećaju vrtoglavicu pre jela, posle osećaju bolje.

Kada šećer u krvi padne nakon obroka i prouzrokuje vrtoglavicu nakon jela, lekari to nazivaju reaktivnom hipoglikemijom. Osobe sa dijabetesom ili predijabetesom mogu doživeti pad glukoze u krvi nakon obroka, jer njihovo telo proizvodi previše insulina.

Znamo svi da je povrće dobro za zdravlje, ali lisnati "zeleniš" je posebno dobar protiv dijabetesa tipa 2

Međutim, i ljudi bez dijabetesa mogu dobiti ovu vrstu hipoglikemije. Na primer, ljudi koji su imali operaciju želuca mogu prebrzo probaviti hranu, čineći da telo teže apsorbuje glukozu iz njih. Retki nedostaci određenih probavnih enzima takođe mogu sniziti glukozu u krvi.

Lekar može da koristi testove za identifikovanje dijabetesa kod osoba sa stanjem i predijabetesa kod osoba u riziku.

Jedenje manjih, češćih obroka sa nižim sadržajem šećera takođe može pomoći ljudima koji imaju vrtoglavicu nakon jela zbog niskog šećera u krvi.

2. Nizak krvni pritisak

Ponekad, čovekov krvni pritisak padne iznenada nakon jela. Lekari ovo nazivaju postprandijalnu hipotenziju.

Ljudi sa visokim krvnim pritiskom imaju veću verovatnoću da razviju ovaj simptom jer visoki krvni pritisak može prouzrokovati otvrdnjavanje i začepljenje arterija. Ove promene otežavaju protok krvi u mozak koja se preliva u probavni sistem. Smanjeni dotok krvi u mozak može rezultirati vrtoglavicom.

Stariji ljudi sa Parkinsonovom bolešću i oni koji imaju poremećaje nervnog sistema takođe mogu biti podložniji postprandijalnoj hipotenziji.

Uzrok pada krvnog pritiska će odrediti tretman.

U mnogim slučajevima lečenje visokog krvnog pritiska može pomoći. Pijenje više vode pre jela i  češće jelo, ali manjih obroka, na primer, šest malih obroka umesto tri velika, takođe mogu poboljšati simptome.

3. Lekovi protiv dijabetesa

Neki lekovi za dijabetes, uključujući insulin, mogu izazvati vrtoglavicu kada previše snižavaju glukozu u krvi. Osoba koja uzima lekove neposredno pre obroka može primetiti vrtoglavicu posle obroka kako lek stupi na snagu.

Osobe sa dijabetesom koje redovno osećaju vrtoglavicu posle obroka treba da razgovaraju sa lekarom o promeni lekova, uzimanju slabije doze ili prilagođavanju rasporeda obroka.

4. Hrana, piće i alkohol

Osetljivost na hranu može izazvati nelagodu ili mučninu kod nekih ljudi. Određene droge i hemikalije, uključujući kofein i alkohol, takođe, mogu izazvati vrtoglavicu nakon obroka.

Šta tačno izaziva mučninu i treba li da se brinemo kad se nezvana pojavi?

Ljudi koji često imaju vrtoglavicu nakon jela, možda žele razmisliti o vođenju evidencije ovih epizoda i primećivanju šta jedu pre svake vrtoglavice.

Vremenom može postati očigledno da određena hrana ili grupa namirnica izaziva vrtoglavicu.

5. Ustajanje nakon sedenja

Većina ljudi sedi tokom obroka i nakon toga ubrzano ustaje. Neki ljudi dožive iznenadni pad krvnog pritiska dok ustaju. Kada se to dogodi, problem nije sam obrok, već nagli prelazak iz sedećeg u stojeći položaj.

Ortostatska hipotenzija je medicinski termin za pad krvnog pritiska koji se javlja kada osoba pređe iz sedećeg u stojeći položaj, ali većina ljudi ovo naziva vrtoglavicom.

Neki od mogućih uzroka su:

• poremećaji nervnog sistema
• dehidracija
• nizak nivo šećera u krvi
• srčani problemi koji otežavaju srce da pumpa dovoljno krvi kada osoba stoji
• lekovi za lečenje visokog krvnog pritiska
• trudnoća
• prekomerna izloženost toploti
• infekcija ili groznica
• dijabetes
• blokirani krvni sudovi
anemija
• krvarenje negde u telu, na primer u stomaku

Kod ljudi koji imaju samo povremene pade krvnog pritiska, piće više vode može pomoći. U suprotnom, važno je videti lekara kako bi se utvrdilo da ne postoji ozbiljno osnovno zdravstveno stanje.

Kada posetiti lekara?

Jedan slučaj vrtoglavice nakon jela obično ne znači da osoba ima ozbiljno zdravstveno stanje. Može se desiti da se čovekov šećer u krvi ili krvni pritisak privremeno pomere ili da nešto u njegovom obroku izazove vrtoglavicu. Nema potrebe da se javite lekaru za kraću vrtoglavicu.

Trudnice koje imaju vrtoglavicu nakon obroka obično otkrivaju da se ovaj simptom poboljšava nakon porođaja. Međutim, ako je vrtoglavica intenzivna, dugotrajna ili ometa ženino funkcionisanje, ona bi trebalo da ode kod lekara.

Retko, veoma nizak krvni pritisak može da prekine dotok krvi u mozak. Kada se to dogodi, može izazvati ishemijski moždani udar, koji može biti opasan po život. Osoba koja ima simptome moždanog udara treba da ode u hitnu pomoć ili pozove broj hitne pomoći.

Simptomi moždanog udara:

• ukočenost ili slabost na jednoj strani lica ili tela
• nemogućnost da se normalno nasmešiš ili pomeraš usta
• opušteno lice
• konfuzija
• jaka glavobolja
• otežano hodanje
• problemi sa vidom

Osoba koja ima česte vrtoglavice nakon obroka treba da se konsultuje sa lekarom. Osobe sa dijabetesom koji imaju vrtoglavicu posle obroka možda će morati da prilagode svoje lekove ili raspored prehrane.

Prevencija

Neke strategije mogu pomoći da se smanji vrtoglavica nakon jela:

• Unošenje više vode pre i za vreme obroka.
• Izbegavanje obroka sa alkoholom, kofeinom i visokim natrijumom, koji mogu povećati rizik od dehidracije.
• Sedite ili ležite 30–60 minuta nakon obroka.
• Jedite manje lako svarljivih ugljenih hidrata, poput belog hleba i testenine. Telo brzo vari ovu hranu, a to može uzrokovati nizak krvni pritisak posle obroka.
• Jedenje manjih, ali češćih obroka. Neki otkriju da jedenje svaka 2-3 sata pomaže kod vrtoglavice nakon obroka.
• Pitajte doktora o prilagođavanju dijabetesa ili lekova za krvni pritisak.
• Upravljanje i lečenje bilo kojih hroničnih zdravstvenih stanja, naročito dijabetesa i visokog krvnog pritiska.
• Voditi zdrav način života koji smanjuje rizik od problema s krvnim žilama. 

Redovno vežbanje, jedenje uravnotežene ishrane bogate širokim spektrom hranljivih sastojaka i održavanje zdrave težine mogu sniziti rizik od nekoliko stanja koja mogu izazvati vrtoglavicu nakon jela.